woensdag 10 september 2014

Amerikadeskundige Ruth Oldenziel

Daar gaan we! Allereerst, wat een leuke reacties allemaal! Het aantal likes op de Facebookpagina stijgt hard! We hopen dit ook terug te zien in de views op de blog en in het aantal volgers op Twitter (twitter.com/PauwEnVrouw).  

Zit je nou een avondje naar PAUW te kijken en weet je een leuk vrouwelijk alternatief voor de gasten aan tafel? Laat het ons alsjeblieft weten! Alle hulp is welkom.

En nu tijd voor het echte werk!  In de vijfde aflevering van PAUW zou Tom Kleijn te gast zijn, om te praten over de NAVO-top. Vanuit zijn achtergrond als Amerika-correspondent zou Kleijn het optreden van Obama met betrekking tot de verhoudingen met Rusland analyseren. Tijdens de NAVO-top in Wales spraken wereldleiders over de maatregelen die genomen zouden moeten worden tegen Rusland. Kleijn zat uiteindelijk niet in de uitzending, maar dat weerhoudt Pauw&Vrouw er niet van een vrouwelijke alternatief aan te bieden, want vrouwelijke Amerikadeskundigen zijn er genoeg.

prof. dr. Ruth Oldenziel - foto via oldenziel.com
Bijvoorbeeld prof. dr. Ruth Oldenziel.Zij studeerde Amerikaans-Europese techniekgeschiedenis en behaalde haar master Amerikanistiek aan de Universiteit van Massachussets. Ze promoveerde in Amerikaanse geschiedenis aan Yale University en was actief in zowel het onderwijs als in de politiek van Massachussets.

In de academische wereld is Ruth een veelgevraagd spreker. Ze heeft van Londen tot Boedapest en van Stanford tot München gastcolleges gegeven. 
Ruth geeft niet alleen in de collegezaal haar visie op de Verenigde Staten, zij is ook in enkele televisieprogramma's aan het woord geweest. In 2012 gaf ze in verschillende programma's commentaar op de presidentsverkiezingen, die toen gingen tussen Barack Obama en Mitt Romney. Ook in de nasleep van de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001 werd de deskundigheid van Ruth ingeschakeld.

Ruth zat en zit met haar neus net zo dicht op alle ontwikkelingen in de VS als Tom Kleijn. Eentje om te onthouden voor de volgende keer!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten