dinsdag 7 oktober 2014

Jihadisme en radicalisering; experts in het debat


Jihadisme is regelmatig het onderwerp van gesprek bij PAUW aan tafel. Onlangs was ChristenUnie Kamerlid Gert-Jan Segers te gast om te praten over het kamerdebat dat ging over jihadisme. Natuurlijk rees bij Pauw&Vrouw de vraag; welke vrouwen hebben hier verstand van?


foto Drs. A.M.C. (Angelien) Eijsink
Angelien Eijsink - via Parlement.com
Ten eerste Angelien Eijsink. Zij is Kamerlid voor de PvdA en woordvoerster algemeen defensiebeleid en defensie-aspecten van vredesmissies. Daarnaast is zij voorzitter van de vaste commissie Buitenlandse Zaken. Tijdens de kabinetsformatie in 2012 werd ze door de Volkskrant getipt als de eerste vrouwelijke Minister van Defensie (link), maar die eer ging naar Jeanine Hennis-Plasschaert.

Hanke Bruins-Slot - via TweedeKamer.nl




Het tweede alternatief is Hanke Bruins-Slot. Zij was beroepsmilitair en werd als commandant uitgezonden naar Afghanistan. In haar huidige functie als Kamerlid van het CDA is ze lid van de vaste commissie voor defensie. Eerder was Hanke te gast bij Pauw&Witteman, als politiek talent in de rubriek Haags Vuur. Eentje om in de gaten te houden dus!


Amy-Jane Gielen - via agadvies.com
Dan is er nog een derde alternatief! Amy-Jane Gielen is politicoloog en expert op het gebied van jihadisme. Ze publiceert, adviseert en onderzoekt veel over radicalisering en jihadstrijders en schreef er een boek over, Radicalisering en Identiteit. Amy-Jane wordt regelmatig gevraagd als panellid en deskundige in verschillende media. Bekijk ook haar website voor meer over Amy-Jane Gielen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten